Mecool M8S PRO+ in LibreELEC

Kakšen mesec nazaj sem zasledil omenjen Android TV box za okrog 30€ na banggoodu. Za dobro ceno sem dobil soliden box s 2 GB rama in S905X procesorjem, kar pomeni, da na boxu deluje tudi libreelec, žal pa ne deluje wifi, zato potrebujemo dodatno wifi kartico ali pa mrežni kabel.

Kaj potrebujemo za namestitev LibreELEC-a na spominsko kartico?


OPOZORILO! 

Tole počnete na lastno odgovornost, za pokvarjene TV boxe, spominske kartice in ostalo ne odgovarjam! Pri uporabi win32diskimager bodite še posebej previdni, da ne prepišete kakšnega USB ključka oziroma 2x preverite črko pogona (spominske kartice)!


Ko prenesemo vse datoteke, najprej s 7-zip razširimo LibreELEC-S905.arm-8.2-8.1.9.img.gz. Sedaj imamo datoteko s končnico .img. To datoteko – sliko s Win32DiskImager-jem zapečemo na spominsko kartico.

Ko dobimo obvestilo, da je pisanje zaključeno, skopiramo datoteko dtb.img na spominsko kartico (na spominski kartici je že datoteka dtb.img, ki jo izbrišemo oz prepišemo), potem pa varno odstranimo spominsko kartico in jo vstavimo v naš box. Box naj bo izklopljen (odklopljen kabel).

V roke vzamemo zobotrebec in z njim pritisnemo reset tipko in jo držimo, med tem pa vklopimo kabel za napajanje boxa. Reset tipka se nahaja na prvi strani, 3-4cm od desnega roba.

Ko se TV box vklopi, se najprej pojavi napis mecool, zatem pa libreelec. Sistem se vsem enkrat ponovno zažene in že imamo delujoč libreelec. Priporočljivo je povezat box na omrežje, da lahko uredimo še daljinca. Datoteko remote.conf skopiramo preko sambe (Windows Shares) na LibreELEC v mapo ConfigFiles/rc_keymaps.

Zatem TV box resetiramo in tudi daljinec mora sedaj delovati.

Namestitev v notranji pomnilnik (s čimer izbrišemo android) je enostavna: preko SSH se logiramo na naš TV box (SSH mora biti omogočen, kar lahko storimo v openelec nastavitvah). Uporabniško ime je “root” in geslo “Libreelec”. Zatem vnesemo ukaz “installtointernal” in počakamo da se namestitev dokonča.

Zatem je inštalacija končana in lahko začnemo z nastavljanjem kodija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja